+421 907 124 849
  • admin

Táto otázka je asi tá hneď druhá za výberom správneho pozemku. Zákazník sa musí v prvom rade pozerať na dostupnosť svojich financií, ktoré je schopný použiť na svoju budúcu nehnuteľnosť. Od toho sa následne bude odvíjať rozmer zrubu a jeho dispozičné riešenie. Priemerný rozmer zrubu alebo aj lepšie povedané zastavaná plocha, ktorý si najčastejšie zákazník praje je okolo 100m2. Klasický rozmer, či už do tvaru kocky, obdĺžnika alebo v poslednej dobe veľmi žiadaný L-kový tvar nehnuteľnosti.
My osobne doporučujeme do tvaru L, keďže dokáže rozdeliť tú spálňovú časť od tej obývačkovej časti a to pri akomkoľvek rozmere zrubu.

Taktiež nemôžem zabudnúť poznamenať, že drvivá časť objednávok pri zrubovom dome je na klasický dvojposchodový dom, pri čom za posledné roky pri murovaných stavbách a montovaných domoch určuje trend práve bungalow. Samotný skelet zrubu teda obvodové múry a krov je cenovo v takej istej hladine, či už pri dvojpodlažnom alebo jednopodlažnom zrube.

V poslednom bode by som sa vrátil úplne na úvod a spomenul ešte raz ten pozemok, kde má váš budúci zrub stáť. Treba si uvedomiť, že zrubový dom ako taký je viac menej u nás nie tak často videný ako murovaný dom. Kto chce mať zrub ako z obrázku nech hľadá niečo pri vode, pri lese a dobrou dostupnosťou. Vtedy stavebné úrady aj rýchlejšie a bezproblémovo riešia vaše stavebné povolenia na vašu nehnuteľnosť. Tým pádom zase naopak, keď chcem stavať na klasickej ulici s murovanou zástavbou je niekedy pomalšie a ťažšie získať povolenie. Samozrejme netvrdím, že je to tak vždy!

Každopádne v tejto dobe máme projektantov ,ktorý ponúkajú rôzne špičkové 3D návrhy, vizualizácie či už obrazkovou formou alebo nákladnejšia voľba je virtuálna prehliadka zrubu.

Verím, že po prečítaní tohto mini článku aspoň trošku prispejeme k správnemu výberu projektu. Veď vo svojom sa nemáme cítiť dobre. Vo svojom iba najlepšie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *